Warmtepomp Nederland

Warmtepomp

Warmtepomp bij Warmtepomp Nederland

Bij warmtepompnederland.nl ben je aan het juiste adres wanneer je interesse hebt in een warmtepomp. Zo’n pomp zorgt ervoor dat je jouw woning op een duurzame manier kunt verwarmen en niet langer gebruik hoeft te maken van gas. Zeker in deze tijd is het verstandig om te investeren in een warmtepomp aangezien de gasprijzen zeer hoog zijn. Wanneer je interesse hebt in een warmtepomp of wilt weten of je in jouw woning een warmtepomp wilt laten installeren, zijn we je bij Warmtepomp Nederland graag van dienst. Voor iedere situatie is er een warmtepomp verkrijgbaar. Zo’n pomp is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten.

Een warmtepomp is verkrijgbaar in vijf verschillende soorten:  

  • Bodem-water warmtepomp
  • Hybride warmtepomp
  • Water-water warmtepomp
  • Lucht-lucht warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp

Bij Warmtepomp Nederland gebruiken we voornamelijk de water-water warmtepomp, de lucht-water warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp. Wanneer je namelijk bijvoorbeeld voor een hybride warmtepomp zou kiezen, ben je nog steeds afhankelijk van gas. Zo’n warmtepomp wordt namelijk gecombineerd met een HR-ketel. Wanneer je voor deze oplossing kiest loopt je gasverbruik weliswaar terug, maar je hebt nog steeds gas nodig om je woning te verwarmen of om gebruik te kunnen maken van warm water.

Een water-water warmtepomp maakt gebruik van bodemenergie. De energie die voor deze pomp nodig is wordt namelijk uit het grondwater gehaald. Het grondwater wordt door de pomp omhoog gepompt waardoor er vervolgens warmte wordt gewonnen. Het afgekoelde grondwater wordt door een water-water warmtepomp automatisch terug de grond ingepompt. Zo’n pomp maakt ook gebruik van de bodemenergie om je woning te verwarmen en om ervoor te zorgen dat je, in bijvoorbeeld je keuken, over warm water kunt beschikken.

Wanneer je een water-water warmtepomp wilt laten installeren, zal je merken dat een groot deel van de installatie zich onder de grond zal bevinden. De installatie van zo’n warmtepomp wordt door ons vaak uitgevoerd wanneer er voor meerdere woningen één pomp gebruikt wordt, of bij utiliteitsgebouwen. De installatie van een water-water warmtepomp is namelijk vrij complex wat terug te zien is aan de prijs die je voor z’n pomp betaald. Echter is zo’n pomp natuurlijk een uitstekende oplossing wanneer je als aannemer een rij met duurzame woningen neer wilt zetten.

Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas overbodig. Je ziet bij deze soorten warmtepompen dan ook altijd de aanwezigheid van een buitendeel. In het binnendeel van de installatie wordt de warmte overgedragen aan het afgiftesysteem of aan het tapwatersysteem binnenin de woning. Tijdens de koude wintermaanden zal een lucht-water warmtepomp de energie altijd uit de buitenlucht of de ventilatielucht halen. De buitenunit van een lucht-water warmtepomp wordt vaak op het dak, op een buitengevel of in de tuin gemonteerd.

Een lucht-lucht warmtepomp maakt gebruikt van lucht om een woning te kunnen verwarmen. De unit van zo’n systeem heeft veel overeenkomsten met de unit van airconditionings. De buitenlucht is bij een lucht-lucht systeem de energiebron. Vaak kun je dit soort warmtepomp ook als airco gebruiken. Hierdoor blijft het tijdens de warme zomerdagen heerlijk koel in huis, en wordt het tijdens de koude wintermaanden behaaglijk warm in huis. Een win-win situatie dus. Zo’n lucht-lucht warmtepomp wordt vaak toegepast bij hotelkamers en chalets. Wanneer je zo’n pomp in je woning wilt laten plaatsen, is het belangrijk dat je voldoende oog hebt voor het grootste nadeel van zo’n warmtepomp. Een lucht-lucht warmtepomp zorgt namelijk voor een constante luchtstroom waardoor je tocht of trek kunt voelen wanneer je in je woning zit.

Installatie en onderhoud

Bij Warmtepomp Nederland ben je aan het juiste adres wanneer je interesse hebt in het installeren van een warmtepomp. Naast de installatie kunnen wij ook het onderhoud van de pomp verzorgen. Hierdoor ben je verzekerd van een goed functionerende pomp met een lange levensduur zodat je altijd optimaal kunt genieten van een warme douche of een compleet verwarmde woning. Naast dat wij gespecialiseerd zijn in warmtepomp, zijn we je ook graag van dienst met betrekking tot de volgende diensten:

  • CV- werkzaamheden
  • Loodgieterswerkzaamheden
  • De installatie van airconditionings
  • De installatie van zonnepanelen
  • Overige service en onderhoudswerkzaamheden die betrekking hebben op eerder genoemde diensten.

Interesse?

Heb je interesse in een airco voor je woning of bedrijfspand, of wil je weten welk systeem voor jouw situatie het beste is? Neem dan contact met ons op. Je kunt dit doen door telefonisch contact met ons op te nemen via het nummer: 085 902 9313. Ook kun je een mailtje sturen naar: info@warmtepompnederland.nl. We zijn je graag van dienst!

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Utrecht

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Nieuwegein

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Maarssen

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Woerden

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Culemborg

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Warmtepomp in Amersfoort