Warmtepomp Nederland

Duurzaamheid

  • 1 Jaar installatiegarantie
  • Installatie binnen 1 maand
  • Hulp bij subsidies!

Duurzaamheid bij Warmtepomp Nederland

Duurzaam verwarmen heeft de toekomst! Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van aardgas om woningen te verwarmen. Zeker bij de bouw van nieuwbouwwoningen wordt hier rekening mee gehouden. Deze woningen zijn namelijk vaak voorzien van een warmtepomp wat deze woningen gasvrij maakt. Verwarming is een grote energieverbruiker in je woning. Bijna 46% van de kosten van je energiekosten bestaat namelijk uit het gas wat je verbruikt om je verwarming te kunnen laten draaien. Wanneer je dus kiest voor duurzaam verwarmen levert je dit veel financiële voordelen op.

Duurzame verwarming is verwarming waarbij er geen CO2 uitgestoten wordt. Deze warmte bestaat dus uit duurzame stroom of biogas. Ook kan het zijn dat de warmte afkomstig is van zonneboilers of warmte uit de bodem die tijdens de zomermaanden is opgeslagen. De traditionele CV-ketels worden steeds vaker vervangen door warmtepompen. Wanneer jouw huidige cv-ketel aan vervanging toe is, is het zeker de moeite waard om eens een warmtepomp te overwegen. Wanneer je hierover informatie advies wilt hebben, ben je bij Warmtepomp Nederland aan het juiste adres!

Wanneer je jouw huidige woning wilt verduurzamen is het mogelijk om hierbij gebruik te maken van de verschillende subsidiemogelijkheden. Wanneer je een warmtepomp wilt laten installeren is het mogelijk om hier subsidie voor te krijgen. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden. Van welk soort subsidie jij gebruik kunt maken, is onder andere afhankelijk van het type warmtepomp wat je laat installeren.

Ook met betrekking tot duurzame energie zijn er subsidiemogelijkheden. Voor het aanschaffen van zonnepanelen kon je tot voorheen subsidie krijgen. Echter is deze subsidie afgeschaft. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van een financiële regeling. Zo is er een regeling voor de aankoop en installatie van zonnepanelen en er zijn regelingen voor zelf geproduceerde stroom. Op de website van de rijksoverheid kun je precies zijn waarvoor en wanneer je gebruik kunt maken van een subsidie of van een andere financiële regeling.

De basis van duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen begint niet met het aanschaffen en laten installeren van een warmtepomp. Deze manier van verwarmen begint namelijk bij een goede isolatie. Een woning die goed geïsoleerd is hoeft tijdens de koude zomermaanden namelijk maar weinig verwarmt te worden. Wanneer er gesproken wordt over een goede isolatie moet je niet alleen denken aan het isoleren van de muren van je woning. Denk ook aan het type glas en het soort kozijnen waarover een woning beschikt.

Woon je in een wat oudere woning? Dan is het mogelijk dat de basis van duurzaam verwarmen nog niet gelegd is. Het is slim om hier eerst mee te beginnen voordat je gaat investeren in een warmtepomp. Daarnaast is het isoleren van je woning niet alleen voor nu van belang, maar ook zeker voor de toekomst. Misschien wil jij je woning nog wel eens verkopen waarbij je een energielabel aan moet vragen. Het energielabel wat je vervolgens krijgt is mede bepalend voor de taxatiewaarde van je woning. Dit geldt natuurlijk ook wanneer jouw woning over een warmtepomp beschikt. Maar wanneer je woning niet goed geïsoleerd is, is het niet verstandig om al te investeren in zo’n systeem. Duurzaam verwarmen heeft dus niet alleen betrekking op het investeren in een warmtepomp.

Heb je interesse in duurzaam verwarmen, maar woon je in een wat oudere woning en weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Interesse?

Heb je interesse in een airco voor je woning of bedrijfspand, of wil je weten welk systeem voor jouw situatie het beste is? Neem dan contact met ons op. Je kunt dit doen door telefonisch contact met ons op te nemen via het nummer: 085 902 9313. Ook kun je een mailtje sturen naar: info@warmtepompnederland.nl. We zijn je graag van dienst!

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Utrecht

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Nieuwegein

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Maarssen

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Woerden

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Culemborg

Warmtepomp Nederland

Installatie voor Duurzaamheid in Amersfoort